Salmi Platform luo digitaalisia työkaluja matkailun tarpeisiin

18.6.2021

Salmi Platform on suomalainen matkailuun erikoistunut toimija, jonka matka on vielä alussa. Nuoresta iästään huolimatta yritys kurkottelee korkealle, tähtäimessä on KV markkinat ”Ei olla vaatimattomia, vaan alusta asti on ollut tavoitteena kansainvälistyminen” sanoo Salmi Platformin toimitusjohtaja Wille Markkanen. Hän jatkaa ”Suomessa on hyvä testata prosessi ja tuotteet. Tämä on hallittavan kokoinen markkina ja hyvin suljettu meitä turvaavan kielialueen takia. Suomi on meille ikään kuin laboratorio, jossa testataan kaikki ensin”.

Mistä sitten vuonna 2019 perustettu yritys sai alkunsa? Markkasella itsellään on pitkä tausta matkailun parissa työskentelystä ja hän koki aina hankalaksi kun kaikki tieto tuli aina viiveellä ”Matkailutulotutkimusta on tehty pitkään, mutta sen vastauksissa on aina pitkä viive. Matkailusssa 5 vuotta vanhalla datalla ei ole arvoa” sanoo Wille Markkanen. Lähtökohtana on siis ollut tarve reaaliaikaiseen analytiikkaan. Vaikka maailma on digitalisoitunut koko ajan ja jokaisella matkailijalla on mobiililaitteet, ei toteutus silti ole ollut aukottoman yksinkertainen.

Salmi Platformin tuotteistuksessa on oikeastaan kolme päälinjaa. Yksi on lisätyn todellisuuden palvelut ja tuotteet, toinen analytiikka matkailuun ja kolmas matkailun tietokanta Salmi Map. Kaksi ensimmäistä on yritykselle tärkeimmät .

Tulevaisuuden suhteen on siis paljon kunnianhimoisia suunnitelmia, mutta ennen sitä ajankohtainen aihe; miten korona on vaikuttanut toimintaan kun ollaan kuitenkin matkailun alalla? ”Korona on vaikuttanut meihin kahtiajakoisesti. Matkailun analytiikka ikään kuin meni jäähylle kun kaikki tapahtumat oli peruttu. Mutta samaan AR teknologia ja sen tarve nosti päätään. Koronan myötä kaikkien on ollut pakko ottaa digiloikkia vielä isommin ja me olemme olleet valmiina auttamaan siinä. Kysyntä on kasvanut tällä puolelle valtavasti” summaa Markkanen.

Kysynnän kasvu on Start Up yritykselle hyvällä mallilla. On siis hyvä ponnistaa itsekin korkealle. Ja ponnistaa maailmalle. ”Kansainvälistymisessä me olemme etenemässä selkeästi analytiikka edellä. Meidän oma AR on nyt todella hyvässä vaiheessa, mutta sillä puolella kehitysvauhti on huima ja meidän pitää tarkkaan miettiä mitkä on meidän aseet kun isot firmat kehittävät oman AR:nsä.” sanoo Markkanen ja jatkaa ”Tiedostamme todellisuuden teknikan kehityksessä”.

Analytiikan puolella sen sijaan tulevaisuus Salmi Platformin osalta näyttää todella kiinnostavalta ”Olemme vasta ihan polkumme alussa, vaikka hienoja juttuja on jo nyt tehty. Rakennamme omaa tuotteistusta analytiikan parissa pala kerrallaan hyvin systemaattisesti” kertoo Markkanen. Salmi Platformin suunnitelmissa on mm yhdistää analytiikkaan tietoa matkojen hiilijalanjäljestä ja parantaa muutoinkin matkaketjuselvityksen analytiikkaa ja siitä saatavia tietoja.

Tulevaisuuden suunnitelmien toteutuksessa ja kehityksen turvaamisessa TMR Investillä on iso rooli ”TMR:n ja Tuomon rooli ei ole vain rahallinen, teemme paljon yhdessä ja Tuomo sparraa meitä jatkuvasti. Yhdessä tekeminen, kannustava kriittisyys ja konsultointi on auttanut meitä todella paljon” Markkanen kiittää TMR investiä ja Tuomo Rissasta. ”Se, että saamme myös henkistä tukea ja panosta on meille jopa tärkeämpää kuin rahallinen puoli. Tuomolla on uskomaton kyky kuunnella ja olla aina asian ytimessä. Hän on tarkka ja analyyttinen, sekä hieno persoona” Markkanen jatkaa.

Wille Markkanen arvostaa myös sitä, että on paikallinen tukija. Niin monet start up -keskittymät ja sijoittajat ovat PK seudulla. Oma alueella toimiva tukiverkosto ja läheisyys on Salmi Platformin ja TMR Investin yhteistyössä iso arvo.

Teksti: Sanna Valkeejärvi

 • BEACH VOLLEY TEAM TMR INVESTIN KAUDET 2021 & 2022 OLIVAT NAPPISUORITUS: SUOMEN MESTARUUDET JA KV MENESTYSTÄ

  Beach Volley Team TMR Invest, eli Jyrki Nurminen ja Santeri Siren onnistuivat menneillä  kausilla nostamaan tasoa huikean paljon. Kauden saavutuksina ei vain neljäs ja viides perättäinen Suomen Mestaruus, vaan myös kansainvälistä menestystä. Kesä 2021 Ennen kautta ilmassa oli paljon kysymysmerkkejä. Koronan takia ei ollut varmuutta mitä turnauksia ylipäänsä järjestetään ja Santerin nilkkavamma esti talven aikana…

  Lue lisää

 • Beach Volley Team TMR Investin kausi oli nappisuoritus: Suomen mestaruus ja KV menestystä

    Beach Volley Team TMR Invest, eli Jyrki Nurminen ja Santeri Siren onnistuivat menneellä kaudella nostamaan tasoa huikean paljon. Kauden saavutuksina ei vain neljäs perättäinen Suomen Mestaruus, vaan myös kansainvälistä menestystä. Ennen kautta ilmassa oli paljon kysymysmerkkejä. Koronan takia ei ollut varmuutta mitä turnauksia ylipäänsä järjestetään ja Santerin nilkkavamma esti talven aikana yhteisen harjoittelun. Kausi…

  Lue lisää

 • TMR invest jatkaa Beach volleyn Suomen mestari Jyrki Nurmisen pääkumppanina tulevat kaksi kautta

  [caption id="attachment_107" align="alignnone" width="229"] Jyrki Nurminen. Kuvaaja: Antti Saarimaa[/caption] Beach volleyn tuoreet Suomen mestarit 2020 Jyrki Nurminen ja parinsa Santeri Siren (Team TMR Invest) osoittivat kesän aikana suurta ylivoimaa Suomen hiekoilla. Kausi huipentui elokuussa Tampereella kolmanteen peräkkäiseen Suomen Mestaruuteen. Mestaruus oli Nurmiselle viides peräkkäinen ja yhteensä kuudes Suomen mestaruus, joka nosti hänet Suomen menestyneimmäksi miespelaajaksi. Mennyt…

  Lue lisää