Team TMR Investillä loistava kausi

23.8.2018

Jyrki Nurmiselle kolmas perättäinen beach volleyn Suomen mestaruus, TMR-Investin tuki mahdollisti menestyksekkään ulkomaan kiertueen

Kausi 2018 toi beach volley –pelaaja Jyrki Nurmiselle, 27, kaksi isoa muutosta.

Kahtena edellisenä kesänä Pekka Piipon kanssa Suomen mestaruuden voittanut Nurminen vaihtoi peliparia; kaveriksi valikoitui nuori lahjakas Santeri Siren, 22.

Toinen iso muutos oli TMR-Investin saaminen pääsponsoriksi pitkällä 3+2-vuotisella sopimuksella.

Kumpikin muutos osoittautui hedelmälliseksi.

– Santeri on ollut pari viime vuotta SM-hopeamitalisti, perustelee Nurminen partnerin vaihtoaan.

– Hän on myös ollut nuorten EM-kilpailuissa viidennellä sijalla.

Ensimmäisen kerran Nurminen ja Siren pelasivat menestyksellisesti yhdessä jo viime syksynä, kun Piippo joutui jättämään pelejä väliin loukkaantumisen vuoksi.

Uuden peliparin kanssa homma jatkui siitä, mihin se edellisellä kaudella jäi: tuloksena kotimaan kentiltä palkintokaappiin pari sai jälleen Suomen mestaruuspokaalin.  Jyväskylässä pelatussa lopputurnauksessa finaaliottelu oli yksipuolinen näytös: Nurminen / Siren voittivat Vili Topio / Janne Marttilan suoraan kahdessa erässä lukemin 2-0 (21-10, 21-8).

Suomessa pari osallistui SM-finaalin lisäksi kahteen SM-osakilpailuun ja kovatasoiseen Kuopio Sunsets –turnaukseen. Kaikista tuli ykkössija, eli he eivät Suomen pelikentillä hävinneet yhdellekään kotimaiselle parille. Se on saavutus, mihin kukaan muu ei ole kymmeneen vuoteen päässyt.

Suomen mestaruutta tärkeämpi Jyrki Nurmisen kannalta oli kuitenkin TMR-Investin mukaantulon myötä mahdollisuus lähteä kiertämään myös ulkomaille.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että saimme Tumpin (TMR-Invest perustaja Tuomo Rissanen) yhteistyökumppaniksemme, iloitsee Nurminen.

– Kotimaan kentillä pystyy vielä omillakin rahoilla kiertämään, mutta ulkomaille lähtiessä tarvitaan ehdottomasti lisärahoitusta. Sopimuksella on meille valtavan iso merkitys.

Ulkomailta tuli myös upeaa menestystä, ja se antoi parille roppakaupalla uskoa omiin mahdollisuuksiin.

Maailmanranking nousi kohinalla: kauden alussa suomalaiset olivat sijalla 126, mutta he nousivat lopulta sijalle 55. Kymmenestä ulkomailla pelatusta turnauksesta tuli jopa yksi podium-sijoitus: huhtikuussa Ruotsissa pelatussa CEV:n satelliittiturnauksessa pari pokkasi pronssia.

Jo alkulohkosta pudotuspelivaiheeseen pääseminen on jotain, mihin suomalaismiehet eivät ole pitkään aikaan yltäneet.

Jyrki Nurmisella ja Santeri Sirenillä on edessään rankka syksy. Pitkän TMR-Invest –sopimuksen mahdollistamana ulkomaan kiertueet kutsuvat myös ensi kaudella, mutta kotimaatakaan parivaljakko ei aio unohtaa.

– Meillä oli aika tiivis turnausjakso tällä kaudella, ja siihen ei juuri harjoittelua mahtunut, sanoo Nurminen.

– Nyt on tarkoitus syys-loka-marraskuussa tehdä kova treenausjakso; ennen kaikkea voimaharjoittelua.

Pääpaino kilpailemisessa on ensi kaudella ulkomailla, mutta kotimaan turnauksia kierretään aina, kun se ei häiritse ulkomaan kilpailuja.

– Meille on tärkeää näyttää itseämme myös kotimaassa sponsoreita varten. Tuleva kausi on varmasti samanlainen kuin edellinenkin – kierrämme ulkomailla hankkimassa ranking-pisteitä, ja kotimaassa pelaamme aina kun siihen on mahdollisuus.

Tuomo Rissanen TMR-Investistä on tyytyväinen pitkän sopimuksen ensimmäiseen vuoteen.

– Ensimmäinen yhteistyövuosi on pelimenestyksen kannalta ollut positiivinen. Nurminen/Siren pelipari on kasvanut hyvin yhteen ja tulevaisuus näyttää valoisalta, kehuu Rissanen.

– Pelipari on toiminut esimerkillisesti sekä kentällä että kentän ulkopuolella.

Kilpailemisen lisäksi Nurminen ja Siren ovat esimerkiksi järjestäneet leirityksiä harrastajille ja kilpapelaajille ja ovat aktiivisesti mukana myös junioritoiminnassa.

– Toivottavasti Lentopalloliitto tarjoaa kilpapelaajille kehityspolkua kansainvälisiin peleihin, heittää Rissanen vastuuta myös lajiliitolle.

Tilastot 2018 Jyrki Nurminen / Santeri Siren

Kotimaa

– 16-17.6 Salo Open, sijoitus 1.

– 14-15.7 Helsinki Open, sijoitus 1.

– 2-4.8 Sunsets beach volley turnaus, sijoitus 1.

– 11-12.8 SM-finaalit Jyväskylä, sijoitus 1.

Ulkomaat:

Season Date Type Tournament (country) Team mate Rank Prize
Money
US$
Bonus
Pool
US$
Points
2018 29-Jul 3* Tokyo JPN Siren 17 750 120
2018 22-Jul 3* Haiyang CHN Siren 9 1000 150
2018 15-Jul 5* Gstaad SUI Siren 33 0 120
2018 1-Jul 4* Warsaw POL Siren 33 0 80
2018 13-May 3* Lucerne SUI Siren 17 750 120
2018 6-May 3* Mersin TUR Siren 25 500 90
2018 1-Apr SAT CEV Satellite – Göteborg SWE Siren 3 325 80
2018 10-Mar 4* Doha QAT Siren 41 0 20
2018 24-Feb 3* Kish Island IRI Siren 17 1000 120
2018 7-Jan 4* The Hague NED Siren 17 1500 160
2017 5-Nov ZT NEVZA – Zonal Event – Göteborg SWE Siren 2 0 48
2017 27-Aug ZT SCD – Zonal Event – Edinburgh SCO Siren 1 200 60
 • BEACH VOLLEY TEAM TMR INVESTIN KAUDET 2021 & 2022 OLIVAT NAPPISUORITUS: SUOMEN MESTARUUDET JA KV MENESTYSTÄ

  Beach Volley Team TMR Invest, eli Jyrki Nurminen ja Santeri Siren onnistuivat menneillä  kausilla nostamaan tasoa huikean paljon. Kauden saavutuksina ei vain neljäs ja viides perättäinen Suomen Mestaruus, vaan myös kansainvälistä menestystä. Kesä 2021 Ennen kautta ilmassa oli paljon kysymysmerkkejä. Koronan takia ei ollut varmuutta mitä turnauksia ylipäänsä järjestetään ja Santerin nilkkavamma esti talven aikana…

  Lue lisää

 • Beach Volley Team TMR Investin kausi oli nappisuoritus: Suomen mestaruus ja KV menestystä

    Beach Volley Team TMR Invest, eli Jyrki Nurminen ja Santeri Siren onnistuivat menneellä kaudella nostamaan tasoa huikean paljon. Kauden saavutuksina ei vain neljäs perättäinen Suomen Mestaruus, vaan myös kansainvälistä menestystä. Ennen kautta ilmassa oli paljon kysymysmerkkejä. Koronan takia ei ollut varmuutta mitä turnauksia ylipäänsä järjestetään ja Santerin nilkkavamma esti talven aikana yhteisen harjoittelun. Kausi…

  Lue lisää

 • Salmi Platform luo digitaalisia työkaluja matkailun tarpeisiin

  Salmi Platform on suomalainen matkailuun erikoistunut toimija, jonka matka on vielä alussa. Nuoresta iästään huolimatta yritys kurkottelee korkealle, tähtäimessä on KV markkinat ”Ei olla vaatimattomia, vaan alusta asti on ollut tavoitteena kansainvälistyminen” sanoo Salmi Platformin toimitusjohtaja Wille Markkanen. Hän jatkaa ”Suomessa on hyvä testata prosessi ja tuotteet. Tämä on hallittavan kokoinen markkina ja hyvin suljettu…

  Lue lisää